BEMUTATKOZÁS


„1984 óta dolgozom kozmetikusként, és mindig is szerettem az újításokat. Amikor a 90-es években Magyarországra kezdett áramlani a rengeteg külföldi termék, és új technológia, megtetszett a sminktetoválás lehetősége. Több tanfolyamon is részt vettem, mire megvettem az első sminktetováló gépemet, és meg mertem csinálni az első sminktetoválásomat. Pár év tapasztalattal a hátam mögött láttam, éreztem, hogy ebben szolgáltatásban sokkal több rejlik, mint amennyit az akkori technológia megengedett, és elkezdtem keresni a meglévőnél jobb sminktetoválási módszert. 


2000-ben találtam rá a Long-Time-Liner ®-re, és részt vettem az alaptanfolyamon, ahol először vehettem kezembe ezt a csúcstechnológiás gépet. Azonnal tudtam, hogy ez az, amit keresek. Ebben a sminktetováló rendszerben megtaláltam mindent, ami a pontos, precíz, változatosan szép munkák elkészítéséhez kell. Azóta már a legújabb, Long-Time-Liner ® sminktetováló gépemmel dolgozom, amellyel még igényesebb munkákat lehet elkészíteni. 


Szerencsésen választottam szakmát, mert a kozmetikusi munka szinte a hobbim, de a sminktetoválás különleges helyet foglal el a többi kezelések között. 1993-ban részt vettem „Szín- és stílus tanácsadói” tanfolyamon, amelynek ismereteit különösen jól tudom hasznosítani a sminktetoválás során. Egy nappali vagy alkalmi smink elkészítéséhez is nagyon fontos a megfelelő színválasztás, de a sminktetováláshoz elengedhetetlen, hogy a kozmetikus értsen a színekhez, mert a bőrben maradó festék nem törölhető le könnyedén, mint a ceruza vagy a rúzs. Először meghatározom a vendég színcsoportját, és így a legmegfelelőbb sminktetováló színeket tudom ajánlani. Szerencsére a Long-Time-Liner® tetováló festék választéka széles palettán mozog, így minden „évszakú” és stílusú hölgynek a leginkább hozzá illő sminktetoválást tudom elkészíteni.A színeken túl a sminktetoválás másik legmeghatározóbb eleme a forma. Ezt leginkább azok tudják, akik egy megtervezetlen elrontott tetoválással kénytelenek szomorúan szembe nézni nap mint nap. A jó megjelenésre korhatár nélkül mindenki vágyik, így az évek során rengeteg sminktetoválást készítettem, 18-tól 70 éves korig. A sminktetoválás választásában a fiatalok számára sokszor a divat a döntő. De azok számára még fontosabb az igényes munka, akinek korrekcióra van szüksége, mert formátlanul nő a szemöldöke, rövidkék a szempillái, színtelenek, vagy nagyon keskenyek az ajkai. Sajnos a kor előrehaladtával elfogynak a szemöldök szálak, kifehérednek a szempillák, az ajkak pedig a mélyrétegű vízhiány miatt elveszítik formájukat, rugalmatlanná, színtelenné válnak. A sminktetoválással visszaadjuk az arc kontúrjait és színeit, így akár 10 évet is fiatalíthatunk páciensünkön. A sminktetoválással pótolhatjuk, amit a természet elmulasztott megteremteni: a szomorkásan lefelé növő szemöldökből új szálak tetoválásával elegáns vonalú ívelt szemöldök varázsolható. A szemhéjtetoválással készített kontúr sosem mosódik el, és vonzza a tekintetet, a szájsatírozáshoz jól megválasztott szín és teltté rajzolt ajak megfiatalítja az arcot. A sminktetoválás minden részlete, az előrajzolást is bele értve nagy precizitást és türelmet igényel, hiszen a páciens megjelenését nagyban befolyásolja a végeredmény. 
Néhány szabály, melyet az eredményesség érdekében a vendégnek is be kell tartani, hogy a szoliba, uszodába, szaunába két hétig nem mehet, nehogy megsérüljön a frissen elkészített sminktetoválás. Otthoni ápolásra E vitaminos krémet adok, hamar begyógyítja a kezelt felületet.
 Az igényes sminktetoválást meg kell tervezni. Sokszor meglepő a változás, mennyivel kedvesebb tekintetet varázsol a megfelelő helyre rajzolt szemöldök, a diszkréten hangsúlyozott szempillasor. A leglátványosabban az ajaksatírozás élénkíti, teszi derűsebbé az arckifejezést. Előzetes konzultáció során szívesen előrajzolom a vendég számára legideálisabb szemöldökét, szemhéjkontúrját, és a legszebb színű szájsatírozását. Ezt a tervezési feladatot én nagy élvezettel végzem, mert fél óra múlva látható, hogy milyen is lenne a kész tetovált smink. Akár 10 évet is fiatalít a sminktetoválás nyújtotta előnyös változás. Nagyon fontosnak tartom, hogy a vendég minden reggel jó érzéssel nézzen a tükörbe, amikor meglátja magán a sminktetoválását, mert ez meghatározhatja az egész napját. Ezért nagyon felelősségteljes a mi munkánk, és nagy körültekintést igényel a sminktetoválás megtervezése és elkészítése.